Κρέπα σπανάκι
Η κρέπα σπανάκι αποτελεί μια ιδανική επιλογή για να καταναλώσουμε σπανάκι εύκολα και γευστικά. Ο συνδυασμός του στην κρέπα την απογειώνει και σε θρεπτικό επίπεδο.
Tο σπανάκι είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, βιταμίνης C, βιταμίνης Κ, ριβοφλαβίνης και βιταμίνης Β6, βιταμίνης Ε, ασβεστίου, καλίου, φυτικών ινών, μαγνησίου, φολικού οξέος και σιδήρου. Λόγω όλων αυτών των διατροφικών στοιχειών, το σπανάκι μπορεί να βοηθήσει στην υγεία των ματιών, του δέρματος, των μαλλιών καθώς και στην υγεία των οστών.
Διατροφική ανάλυση ανά κρέπα (180γρ.) (περίπου 5 τεμάχια)
Η διατροφική ανάλυση της συνταγής, πραγματοποιήθηκε με το διαιτολογικό λογισμικό evexis
Υλικά:
- Σπανάκι (1 φλ. ή 80 γρ.)
- Νερό (1.5 φλ.)
- Καλαμποκάλευρο (100 γρ.)
- Βρώμη (100 γρ.)
- Αλάτι (1/2 κ.γλ.)
- Αγαύη (2 κ.γλ.)
- Διατροφική μαγιά (3 κ.γλ.)
Περιγραφή:
– Σε πολυκόφτη εισάγουμε το σπανάκι, το νερό και αναμιγνύουμε.
– Σε δοχείο αναμιγνύουμε το μείγμα με το σπανάκι και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
– Αφού ζεσταθεί αρκετά καλά το αντικολλητικό τηγάνι, το λαδώνουμε με ελαιόλαδο.
– Ρίχνουμε μία κουτάλα και απλώνουμε καλά αφήνουμε 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσει από κάτω και αναποδογυρίζουμε την κρέπα αφήνουμε για μισό λεπτό και είναι έτοιμη.