Κριτσίνια καρότου
Πανεύκολη συνταγή για νόστιμα vegan (νηστίσιμα) κριτσίνια καρότου. Ένα σνακ τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους. Το καρότο στην συνταγή ανεβάζει σημαντικά την διατροφική αξία των κριτσινίων με θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες, β-καροτένιο, βιταμίνη C και μαγνήσιο.
Διατροφική ανάλυση ανά κριτσίνι καρότου (20γρ.)
Η διατροφική ανάλυση της συνταγής, πραγματοποιήθηκε με το διαιτολογικό λογισμικό evexis
Υλικά για 16-18 κριτσίνια καρότου:
- – Καρότα (160γρ.)
- – Αλάτι (3γρ.)
- – Ελαιόλαδο (60γρ.)
- – Νερό (30γρ.)
- – Αλεύρι (180γρ.)
- – Σουσάμι (1 κ.σ.)
- – Σουσάμι μαύρο (1 κ.σ.)
Διαδικασία
– Περνάμε από τον πολυκόφτη τα καρότα.
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 oC σε αντιστάσεις ή μόνο αέρα.
– Έπειτα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
– Αφήνουμε για 5 λεπτά την ζύμη να ξεκουραστεί.
– Έπειτα πλάθουμε κριτσίνια.
– Βάζουμε στον φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
– Έπειτα αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.