Φακές μαύρες Beluga
Οι φακές μαύρες Beluga είναι εξαιρετικά νόστιμες και θρεπτικές. Θα τις παρομοιάζαμε με τον μαύρο χρυσό των οσπρίων! Στην συγκεκριμένη πανεύκολη συνταγή, τις μαγειρεύουμε ως σούπα.
Όπως όλα τα όσπρια, έτσι και οι φακές μαύρες Beluga είναι μια τροφή πολύ υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Ξεχωρίζει η περιεκτικότητα σε φυτικό σίδηρο, όπου μπορούμε να αυξήσουμε την απορρόφηση του προσθέτοντας βιταμίνη C, είτε ως χυμός λεμονιού είτε με την μορφή πράσινης ή κόκκινης πιπεριάς. Και φυσικά μην ξεχνάμε ότι η απορρόφηση του φυτικού σιδήρου αυξάνεται και με το κρεμμύδι ή σκόρδο!
Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα φακές μαύρες Beluga (250γρ.)
Η διατροφική ανάλυση της συνταγής, πραγματοποιήθηκε με το διαιτολογικό λογισμικό evexis
Υλικά:
- Νερό ζεστό (1400γρ.)
- Φακές μαύρες Beluga (500γρ.)
- Κρεμμύδι
- Πιπεριά κόκκινη
- Ντομάτα
- Δάφνη (2 φύλ.)
- Μπαχάρι (3 τμχ)
- Ελαιόλαδο (1/2 φλ.)
- Λεμόνι (1 φ.)
- Αλάτι (1 κ.γλ.)
- Σάλτσα κόκκινη (200 γρ.)
- Σκόρδο (1 τμχ)
Διαδικασία:
-Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και την ντομάτα.
-Πλένουμε καλά τις φακές Beluga.
-Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στην χύτρα και βράζουμε για 12 λεπτά από την στιγμή που η χύτρα ξεκινήσει να σφυρίζει.
-Αφήνουμε 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά αφού ανήκουμε την χύτρα.