fbpx

Vegan muffins με ελιές

vegan muffins με ελιές

Vegan muffins με ελιές

Τα συγκεκριμένα vegan muffins με ελιές είναι πεντανόστιμα και πολύ υγιεινά. Αποτελεί το ιδανικό σνακ, για μικρούς και για μεγάλους. Τα muffins αποτελούν ένα είδος γρήγορου ψωμιού, όπου μπορείς να τα συνδυάσεις με πολλά υλικά της αρεσκείας σου.

Διατροφική ανάλυση ανά muffin (60γρ.)

vegan muffins με ελιές

Υλικά:

  • Ελαιόλαδο (3/4  φλ.)
  • Χυμός πορτοκαλιού (2 φλ.)
  • Σόδα ( 1 κ.γλ. κοφτό)
  • Ελιές ψιλοκομμένες (1 φλ.)
  • Αλεύρι για πίτες (3 φλ.)
  • Baking powder ( 3 κ.γλ.)
  • Δυόσμο αποξηραμένο (1 κ.γλ.)
  • Κρεμμύδι (1/2  τμχ από τον τρίφτη)

Διαδικασία:

– Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο. Διαλύουμε την σόδα στο χυμό και ανακατεύουμε. Το ρίχνουμε στο ελαιόλαδο. Με σύρμα ή κουτάλι ανακατεύουμε.

– Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το baking powder. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι στα υγρά και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί χυλός. Προσθέτουμε τις ελιές, το κρεμμύδι, το δυόσμο και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι. Κρατάμε 1-2 κ.σ. αλεύρι, ίσως να μην το πάρει όλο. Θέλουμε να έχει την μορφή κέικ.

– Ρίχνουμε σε φόρμα για κέικ στρογγυλή με λαδόκολλα από κάτω (εμείς την βρέχουμε στην αρχή και της δίνουμε το σχήμα που θέλουμε όπως σε αυτήν την συνταγή).

– Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για 50-55 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Μπορούμε να δοκιμάσουμε και με ένα μαχαίρι μέσα στο κέικ για να δούμε εάν κρατάει ακόμη υγρασία. Εάν δεν κρατάει και το χρώμα του είναι το αναμενόμενο, τότε είμαστε σίγουροι ότι τα muffins μας είναι έτοιμα.

    Επικοινώνησε μαζί μας για να συζητήσουμε το διατροφικό θέμα που σε απασχολεί