Προσοχή στο μαγείρεμα με αλουμινόχαρτο
Γνώριζες ότι πρέπει να αποφεύγεται το αλουμινόχαρτο στο μαγείρεμα;
Ολοένα και περισσότερες έρευνες υποστηρίζουν πως με την χρήση αλουμινόχαρτου στο μαγείρεμα αυξάνονται σημαντικά τα επίπεδα αλουμινίου στο αίμα. Τα επίπεδα αυξάνονται ακόμη περισσότερο όταν το αλουμινόχαρτο έρχεται σε επαφή με όξινες τροφές όπως για παράδειγμα κρέας, λεμόνι και ξύδι.
To αλουμίνιο θεωρείται μια επικίνδυνη ουσία για τον οργανισμό όπου έχει συνδεθεί ιδιαίτερα με ασθένειες που συνδέονται με τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα όπου συμπεριλαμβάνεται και η νόσος Alzheimer και γενικά το αλουμίνιο αλληλεπιδρά με τις περισσότερες φυσικές και κυτταρικές λειτουργίες.
Επίσης, το αλουμίνιο συνδέεται με διαβήτη, αυτοάνοσα νοσήματα και νευρολογικές διαταραχές.
Εαν σε ενδιαφέρει να μάθεις για να υγιές διατροφικό μοντέλο, χωρίς τοξίνες, επικοινώνησε μαζί μας.