fbpx

Ωμοφαγικά vegan τρουφάκια χωρίς ζάχαρη

Vegan τρουφάκια χωρίς ζάχαρη

Ωμοφαγικά vegan τρουφάκια χωρίς ζάχαρη

Ανά διαστήματα έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές με τρουφάκια. Μετά από πολλές δοκιμές κατέληξα στην συγκεκριμένη συνταγή! Μια συνταγή χωρίς ζωικά συστατικά και χωρίς ζάχαρη.

Στο σπίτι μας αρέσουν χουρμάδες, οπότε σκέφτηκα να τους προσθέσω στην συνταγή αντί για ζάχαρη. Τα ωμοφαγικά vegan τρουφάκια χωρίς ζάχαρη, αποτελούν μια έξυπνη λύση για ενδιάμεσο ενεργειακό σνακ, τόσο για τους μεγάλους όσο και για τους μικρούς μας φίλους.

Διαβάζοντας την παρακάτω διατροφική ανάλυση, θα παρατηρήσετε πως ένα τρουφάκι της συγκεκριμένης συνταγής προσδίδει μόλις 60 θερμίδες. Αν συνδυάσουμε το γεγονός ότι δεν περιέχει ζάχαρη και λιπαρά, καθιστά το συγκεκριμένο τρουφάκι μια εξαιρετικά νόστιμη και υγιεινή λύση για ένα γλυκό σνακ.

Διατροφική Ανάλυση ανά τρουφάκι (20γρ.)

Η διατροφική ανάλυση της συνταγής, πραγματοποιήθηκε με το διαιτολογικό λογισμικό evexis

Υλικά για 14 τρουφάκια

  • Χουρμάδες (200γρ. ζυγισμένα με κουκούτσι)
  • Νερό ζεστό (200γρ. για να μαλακώσουν οι χουρμάδες)
  • Αμύγδαλα (35 γρ.)
  • Καρύδια (25γρ.)
  • Βρώμη (20γρ.)
  • Νερό (20γρ.)
  • Κακάο (2 κ.γλ.)

Για το πασπάλισμα:

  • Σοκολάτα τριμμένη χωρίς ζάχαρη (70% κακάο) ή
  • Καρύδα τριμμένη ή
  • Κακάο

Περιγραφή

– Αφήνουμε τα αμύγδαλα από βραδύς σε νερό και έπειτα τα ξεφλουδίζουμε (ή τα εισάγουμε για 5 λεπτά σε ζεστό νερό πριν τα ξεφλουδίσουμε).

– Σε 200γρ. ζεστό νερό, βάζουμε τους χουρμάδες  να φουσκώσουν και έπειτα βγάζουμε το κουκούτσι από τους χουρμάδες και αφαιρούμε το νερό.

– Σε 40γρ. από το παραπάνω νερό, εισάγουμε σε πολύκοφτη (μπλέντερ) τους χουρμάδες και τους ψιλοκόβουμε

– Περνάμε από τον πολυκόφτη (μπλέντερ)και τα τα αμύγδαλα και τα καρύδια. Τα ψιλοκόβουμε όσο εμείς θέλουμε (photo 1).

– Αναμειγνύουμε τους ξηρούς καρπούς και τους χουρμάδες, όλα μαζί στον πολυκόφτη (μπλέντερ) και τα αναμιγνύουμε όλα μαζί.

– Το μείγμα είναι έτοιμο (photo 2).

– Τα πλάθουμε σαν μικρά μπαλάκια – μπουκίτσες (γύρω στα 20γρ. το κάθε ένα) (photo 3).

– Τα περνάμε από ψιλοκομμένο αμύγδαλο ή καρύδα ή κακάο (photo 4).

– Μια εξίσου καλή επιλογή είναι πασπαλίσουμε τα τρουφάκια με καρύδα (photo 5).

Tips

– Για άρωμα, εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε ροδόνερο ή κάποιο λικέρ για άρωμα.

 

Photo 1 (Μόλις τα ψιλοκόψαμε…)
Photo 2 (Έτοιμο το μίγμα)
Photo 3 (Τα τροφάκια είναι έτοιμα)
vegan τρουφάκια ζωρίς ζάχαρη - πασπαλιμένα με ξηρούς καρπούς
Photo 4 (Πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο αμύγδαλο ή καρύδα ή κακάο)
vegan τρουφάκια χωρίς ζάχαρη - πασπαλισμένα με καρύδα
Photo 5 (Πασπαλισμένα με καρύδα)

Για περισσότερα vegan σνακ, μπορείτε να δείτε το παρακάτω video μου στο κανάλι του διαιτολογικού μας γραφείου στο youtube, όπου μπορείτε να εγγραφείτε.