Σαλάτα λαχανικών πριν το βασικό πιάτο
Πότε είναι καλό να τρώω σαλάτα λαχανικών; Πριν ή κατά την διάρκεια του γεύματος;
Το καλύτερο είναι να ξεκινάς με μια μικρή ποσότητα της σαλάτας πριν το βασικό σου πιάτο. To 1/3 ή την μισή ποσότητα σαλάτα θα έλεγα. Οι φυτικές ίνες που έχουν τα λαχανικά, δημιουργούν ένα πλέγμα στο πεπτικό σου όπου η τροφή και κατά συνέπεια τα μόρια γλυκόζης απορροφούνται με μικρότερο ρυθμό.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερα spikes γλυκόζης, δηλαδή χαμηλότερα μέγιστα επίπεδα γλυκόζης από το γεύμα. Αν προτιμάμε ωμά ή μαγειρεμένα λαχανικά, το αποτέλεσμα στην γλυκόζη του αίματος είναι το ίδιο, από την στιγμή που με το μαγείρεμα δεν αφαιρούνται οι φυτικές ίνες.
Το τελικό όφελος για την υγεία είναι χαμηλότερη επίπεδα ινσουλίνης, καλύτερός έλεγχος σακχάρου για τους διαβητικούς και εμμέσως χαμηλότερη αποθήκευση λίπους στον οργανισμό.
Φυσικά να μην ξεχνάμε και όλα τα άλλα οφέλη των λαχανικών όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά και φυσικά καλύτερο κορεσμό στο γεύμα.
Αν σε ενδιαφέρει να βελτιώσεις την σιλουέτα και την υγεία σου, επικοινώνησε μαζί μας.