Οι φακές έχουν σίδηρο; Οι φακές όντως περιέχουν σημαντική περιεκτικότητα σιδήρου.
Η ιδιαιτερότητα του φυτικού σιδήρου είναι ότι περιέχεται σε μια μορφή που έχει χαμηλότερη απορρόφηση.
Για να αυξηθεί έως και 4 φορές η απορρόφηση του φυτικού σιδήρου στις φακές, θα σου προτείνω κάποια tips.
Συνδύασε τις φακές με τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C. Μπορείς να προσθέσεις πράσινη ή κόκκινη πιπεριά ή να συνδυάσεις τις φακές με μια σαλάτα πλούσια σε βιταμίνη C, όπως για παράδειγμα ντομάτα ή κουνουπίδι τον χειμώνα.
Ένας άλλος τρόπος για να αυξήσεις την απορρόφηση του σιδήρου των φακών είναι να προσθέσεις καρότο. Το β-καροτένιο που περιέχεται στις φακές, έχει φανεί ότι αυξάνει την απορρόφηση του φυτικού σιδήρου.
Δυο άλλα τρόφιμα που βοηθάνε είναι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Περιέχουν θειούχα αμινοξέα που αυξάνουν την απορρόφηση. Μπορείς να προσθέσεις το κρεμμύδι και το σκόρδο, είτε ωμό ή κατά την διάρκεια του μαγειρέματος.
Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα και έγκυρα για ένα φυτικό διατροφικό μοντέλο φιλικό προς τα ζώα, τον άνθρωπο και το περιβάλλον επικοινώνησε μαζί μας.