Μπιφτεκάκια κόκκινης φακής
Αναζητάς ένα εύκολο πιάτο με μπιφτεκάκια; Ιδού τα μπιφτεκάκια κόκκινης φακής!!
Υλικά:
- Κόκκινη φακή (3/4 φλ.)
- Νερό (1 φλ.)
- Καρότο (1 μικρό τμχ.)
- Κολοκύθι (2/3 τμχ.)
- Πιπεριά 1/2 τμχ
- Αλεύρι άσπρο (5 κ.σ.)
- Βρώμη (1 κ.σ.)
- Αλάτι (1 κ.γλ.)
- Κάρυ (1/2 κ.γλ.
- Κύμινο 1/2 κ.γλ.)
- Σκόρδο αποξηραμένο (1/2 κ.γλ. ή 1/2 φρέσκο)
- Ρίγανη (1/2 κ.γλ.)
- Διατροφική μαγιά (2 κ.σ.)
- Ελαιόλαδο (2 κ.σ.)
- Δυόσμος (2 κ.γλ.)
Διαδικασία:
-Πλένουμε την κόκκινη φακή, έπειτα την βάζουμε σε ένα δοχείο με το νερό να φουσκώσει για 40 λεπτά.
-Έπειτα βάζουμε σε μούλτι το περιεχόμενο του δοχείου, προσθέτουμε τα λαχανικά ( καρότο, πιπεριά, κολοκύθι, κρεμμύδι0 και χτυπάμε.
-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα
-Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μούλτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά ώστε να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός
-Έπειτα με ένα κουταλιές διαμοιράζουμε την ποσότητα σε ένα ταψί σε 19 κουταλιές περίπου
-Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και είναι έτοιμα.