fbpx

Μπιφτεκάκια κόκκινης φακής

Μπιφτεκάκια κόκκινης φακής

Μπιφτεκάκια κόκκινης φακής

Αναζητάς ένα εύκολο πιάτο με μπιφτεκάκια; Ιδού τα μπιφτεκάκια κόκκινης φακής!!

Υλικά:

  • Κόκκινη φακή (3/4 φλ.)
  • Νερό (1 φλ.)
  • Καρότο (1 μικρό τμχ.)
  • Κολοκύθι (2/3 τμχ.)
  • Πιπεριά 1/2 τμχ
  • Αλεύρι άσπρο (5 κ.σ.)
  • Βρώμη (1 κ.σ.)
  • Αλάτι (1 κ.γλ.)
  • Κάρυ (1/2 κ.γλ.
  • Κύμινο 1/2 κ.γλ.)
  • Σκόρδο αποξηραμένο (1/2 κ.γλ. ή 1/2 φρέσκο)
  • Ρίγανη (1/2 κ.γλ.)
  • Διατροφική μαγιά (2 κ.σ.)
  • Ελαιόλαδο (2 κ.σ.)
  • Δυόσμος (2 κ.γλ.)

Διαδικασία:

-Πλένουμε την κόκκινη φακή, έπειτα την βάζουμε σε ένα δοχείο με το νερό να φουσκώσει για 40 λεπτά.

-Έπειτα βάζουμε σε μούλτι το περιεχόμενο του δοχείου, προσθέτουμε τα λαχανικά ( καρότο, πιπεριά, κολοκύθι, κρεμμύδι0 και χτυπάμε.

-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα

-Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μούλτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά ώστε να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός

-Έπειτα με ένα κουταλιές διαμοιράζουμε την ποσότητα σε ένα ταψί σε 19 κουταλιές περίπου

-Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και είναι έτοιμα.

    Επικοινώνησε μαζί μας για να συζητήσουμε το διατροφικό θέμα που σε απασχολεί