fbpx

Μαγιονέζα vegan σπιτική

Μαγιονέζα vegan σπιτική

Η συνταγή της χειροποίητης  σπιτικής vegan μαγιονέζας, μπορεί να ικανοποιήσει γευστικά κάθε απαιτητικό λάτρη της μαγιονέζας, που ταυτόχρονα ακολουθεί μια plant-based διατροφή. Είναι εύκολη στην παρασκευή της και εξαιρετικά νόστιμη, δροσερή και ελαφριά!

Η συγκεκριμένη συνταγή δεν περιέχει καθόλου πρόσθετα και συντηρητικά όπως αυτές του εμπορίου και σίγουρα αποτελεί μια πιο οικονομική λύση. Παρακάτω μπορείτε να δείτε την διατροφική ανάλυση για μια κουταλιά της σούπας.

Διατροφική ανάλυση ανά κ.σ. (30γρ.)

Μαγιονέζα vegan - Διατροφική Ανάλυση

Υλικά:

  • Ρόφημα σόγιας (110 γρ.)
  • Μουστάρδα σκόνη (1/2 κ.γλ.)
  • Χυμός λεμονιού (2 κ.γλ.)
  • Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • Σιρόπι αγαύης (1/2 κ.γλ.)
  • Μηλόξυδο (1/2 κ.γλ.)
  • Ηλιέλαιο (160 γρ.)

Διαδικασία:

– Πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία, σε ένα δοχείο ψηλό προσθέτουμε όλα υλικά εκτός από το ηλιέλαιο.

– Έπειτα με την βοήθεια της ράβδου αναμειγνύουμε τα υλικά ενώ παράλληλα προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο. Διατηρούμε την ανάμιξη για περίπου 1 λεπτό.

Tip:

H χειροποίητη vegan σπιτική μαγιονέζα μπορεί να συνοδέψει εξαιρετικά τα vegan σουτζουκάκια φακής, τα φαλάφελ και γενικότερα όλα τα vegan μπιφτέκια. Επίσης, μπορεί να αποτελέσει την βάση για μια vegan ρώσικη σαλάτα.

    Επικοινώνησε μαζί μας για να συζητήσουμε το διατροφικό θέμα που σε απασχολεί