Κινόα με λαχανικά
Η κινόα αποτελεί μια εξαιρετικά θρεπτική τροφή. Την προηγούμενη δεκαετία, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Γεωργίας και Τροφίμων χαρακτήρισε το 2013 ως “Διεθνές Έτος της Κινόα”.
Οι σπόροι της κινόα καταναλώνονται με τον ίδιο τρόπο όπως τα δημητριακά. Περιέχουν φυτική πρωτεΐνη, υψηλής βιολογικής αξίας, αντίστοιχης του κρέατος, «καλά λιπαρά», πολλές βιταμίνες (κυρίως του συμπλέγματος Β και βιταμίνη C), καθώς και μεταλλικά στοιχεία (ψευδάργυρο, μαγνήσιο και σίδηρο). Η κινόα είναι εξαιρετική τροφή για αυτούς που αποφεύγουν την γλουτένη.
Υλικά:
- Τρίχρωμη κινόα (250γρ.)
- Καρότο (200γρ)
- Πιπεριά πράσινη (1/2 τμχ)
- Πιπεριά κόκκινη (1/2 τμχ)
- Κρεμμύδι (1/4 τμχ)
- Μαιντανός (6 κλαδάκια)
- Ντομάτα (1/2 τμχ)
- Ελαιόλαδο (2 κ.σ.)
- Αλάτι
- Πιπέρι
Διαδικασία:
– Ξεπλένουμε την κινόα. Καλό θα ήταν να την ξεπλύνουμε με πολύ νερό σε ένα σουρωτήρι τρίβοντας τους σπόρους με το χέρι.
– Βράζουμε για 3 λεπτά μέχρι να βγει αφρός, Αλλάζουμε νερό (αφαιρούμε το παλιό και προσθέτουμε φρέσκο)
– Συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά με λίγο αλάτι.
– Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
– Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά στην κινόα.
– Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά.
– Έτοιμη, καλή απόλαυση!
Αν σε ενδιαφέρει να βελτιώσεις τους δείκτες υγείας σου και την σιλουέτα σου με μια plantbased διατροφή, επικοινώνησε μαζί μας!