Πατάτες baby με δενδρολίβανο

Πατάτες baby με δενδρολίβανο

Η διατροφική αξία της πατάτας είναι ιδιαίτερα σημαντική.  Η κατανάλωση της με την φλούδα, αυξάνει ακόμη περισσότερο την διατροφική της αξία στις baby πατάτες. Η φλούδα, προσδίδει περισσότερες βιταμίνες του συμπλέγματος B, βιταμίνη C, κάλιο, σίδηρο και φυσικά φυτικές ίνες.

Διατροφική ανάλυση μερίδας (200γρ.)

Η διατροφική ανάλυση της συνταγής, πραγματοποιήθηκε με το διαιτολογικό λογισμικό evexis

Υλικά:

  • Baby πατάτες (1.5 kg)
  • Ελαιόλαδο (1/2 φλ.)
  • Μουστάρδα (3 κ.γλ.)
  • Χυμός λεμονιού (3/4 τμχ)
  • Αλάτι (3 κ.γλ.)
  • Δενδρολίβανο φρέσκο ψιλοκομένο ή αποξηραμένο (2 κ.γλ.)
  • Σκόρδο τριμμένο (1 σκελίθρα)

Διαδικασία:

– Βράζουμε νερό σε μία μέτρια κατσαρόλα με 1.5 κ.γλ. αλάτι

– Πλένουμε τις πατάτες baby και έπειτα τις βάζουμε στο καυτό νερό για 20 λεπτά.

– Έπειτα τις κόβουμε (αν θέλουμε τις κρυώνουμε πρώτα για να  τις κόψουμε).

– Για ένα έξτρα σχήμα μπορούμε να τις πατήσουμε (τα μισά κομμάτια) με ένα ποτήρι όπως φαίνεται και στο βίντεο

– Κάνουμε ένα μείγμα με ελαιόλαδο, λεμόνι, μουστάρδα, αλάτι, δενδρολίβανο και σκόρδο

– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

– Με πινέλο περνάμε ένα ταψί με το παραπάνω μείγμα και αφού βάλουμε τις πατάτες, τις περνάμε και αυτές από πάνω με το μείγμα.

– Ψήνουμε για 40 λεπτά και είναι έτοιμες! Τραγανές και πεντανόστιμες!

Πλένουμε τις πατάτες με την φλούδα
Αναμιγνύουμε τα υλικά
πατάτες baby με μίγμα μουστάρδας
Περνάμε με το μείγμα τις πατάτες
Έτοιμες