Πατάτες baby με δενδρολίβανο
Η διατροφική αξία της πατάτας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η κατανάλωση της με την φλούδα, αυξάνει ακόμη περισσότερο την διατροφική της αξία στις baby πατάτες. Η φλούδα, προσδίδει περισσότερες βιταμίνες του συμπλέγματος B, βιταμίνη C, κάλιο, σίδηρο και φυσικά φυτικές ίνες.
Διατροφική ανάλυση μερίδας (200γρ.)
Η διατροφική ανάλυση της συνταγής, πραγματοποιήθηκε με το διαιτολογικό λογισμικό evexis
Υλικά:
- Baby πατάτες (1.5 kg)
- Ελαιόλαδο (1/2 φλ.)
- Μουστάρδα (3 κ.γλ.)
- Χυμός λεμονιού (3/4 τμχ)
- Αλάτι (3 κ.γλ.)
- Δενδρολίβανο φρέσκο ψιλοκομένο ή αποξηραμένο (2 κ.γλ.)
- Σκόρδο τριμμένο (1 σκελίθρα)
Διαδικασία:
– Βράζουμε νερό σε μία μέτρια κατσαρόλα με 1.5 κ.γλ. αλάτι
– Πλένουμε τις πατάτες baby και έπειτα τις βάζουμε στο καυτό νερό για 20 λεπτά.
– Έπειτα τις κόβουμε (αν θέλουμε τις κρυώνουμε πρώτα για να τις κόψουμε).
– Για ένα έξτρα σχήμα μπορούμε να τις πατήσουμε (τα μισά κομμάτια) με ένα ποτήρι όπως φαίνεται και στο βίντεο
– Κάνουμε ένα μείγμα με ελαιόλαδο, λεμόνι, μουστάρδα, αλάτι, δενδρολίβανο και σκόρδο
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
– Με πινέλο περνάμε ένα ταψί με το παραπάνω μείγμα και αφού βάλουμε τις πατάτες, τις περνάμε και αυτές από πάνω με το μείγμα.
– Ψήνουμε για 40 λεπτά και είναι έτοιμες! Τραγανές και πεντανόστιμες!