Γουακαμόλε παραδοσιακό

Γουακαμόλε παραδοσιακό

Το γουακαμόλε αποτελεί μια σάλτσα από το Μεξικό με βάση το αβοκάντο. Με την συγκεκριμένη συνταγή παρασκευάζεται γουακαμόλε με υπέροχη υφή και γεύση. 1 κουταλιά της σούπας Γουακαμόλε προσδίδει μόλις 47θερμίδες.

Το αβοκάντο που αποτελεί και την βάση του γουακαμόλε προσδίδει σημαντική διατροφική αξία. Το αβοκάντο λόγω των αντιοξειδωτικών συστατικών που περιέχει προσδίδει υγεία στο δέρμα, στα μαλλιά και τα μάτια! Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που περιέχει καθώς και το κάλλιο ενδυναμώνουν την υγεία της καρδιάς.

Διατροφική ανάλυση ανά κουταλιά σούπας (40γρ.)

Η διατροφική ανάλυση της συνταγής, πραγματοποιήθηκε με το διαιτολογικό λογισμικό evexis

Υλικά:

  • Αβοκάντο (2 τμχ περίπου 300γρ.)
  • Δυόσμο (1 κ.σ.)
  • Κόλιανδρο (2 κ.σ.)
  • Ντομάτα (1 μικρή)
  • Κρεμμύδι (1 μικρό)
  • Χυμό από λάιμ (1/2 τμχ)
  • Ξύσμα λάιμ ( 1 τμχ)
  • Ελαιόλαδο (1 κ.σ.)
  • Αλάτι (0.5 κ.γλ.)
  • Πιπέρι

Διαδικασία:

– Ψιλοκόβουμε τα υλικά μας όπως τον δυόσμο, κόλιανδρο, ντομάτα και το κρεμμύδι.

– Διαδικασία καθαρισμού αβοκάντο: Ανοίγουμε με προσοχή το αβοκάντο, βγάζουμε το κουκούτσι, με ένα κουτάλι βγάζουμε την σάρκα και τεμαχίζουμε το εσωτερικό.

– Σε ένα σκεύος προσθέτουμε και αναμιγνύουμε:

– Πολτοποιούμε με πιρούνι το τεμαχισμένο αβοκάντο και προσθέτουμε όλα τα υλικά μας. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο. Μπορεί να συνοδευτεί από την σπιτική τορτίγια και κάποιο vegan μπιφτέκι.

 

Μυρωδικά
Ντομάτα
Αβοκάντο έτοιμο
Η γουακαμόλε