Φέτα Αμυγδάλου
Η φέτα αμυγδάλου αποτελεί μια φυτική παραλλαγή της κλασικής φέτας, εξίσου θρεπτική, απαλλαγμένη από κορεσμένα λιπαρά.
Υλικά:
- 250γρ ωμά αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
- 125γρ. ζεστό νερό
- 125γρ. κρύο νερό
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 150γρ. κορν φλάουρ
- 1 κ.γλ αλάτι
- 30γρ ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γλ. διατροφική μαγιά
Περιγραφή:
-Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα από βραδύς (πάνω από 9 ώρες). Τα ζεσταίνουμε για λιγότερο από λεπτό σε ένα κατσαρολάκι για να φουσκώσει η φλούδα τους. Αφού τα ξεφλουδίσουμε και τα βάλουμε στο μίξερ, τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια αλλά σταματάμε πριν γίνουν κρέμα.
-Προσθέτουμε το ζεστό νερό και τα χτυπάμε.
-Έπειτα διαλύουμε το νισεστέ σε κρύο νερό και το προσθέτουμε με όλα τα υλικά στο μίξερ. Θεωρώ ότι η διατροφική μαγιά είναι απαραίτητη για την γεύση. Αν σας αρέσει το σκόρδο και άλλα μπαχαρικά μπορείτε όπως θυμάρι, δενδρολίβανο, πιπέρι μπορείτε να τα προσθέσετε.
-Έπειτα όλο το μείγμα το βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να βράζει, ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να μην κολλήσει .
-Αφού γίνει αρκετά πηχτό το κατεβάζουμε και το βάζουμε στο σκεύος που θέλουμε κατά προτίμηση μικρό.
-Το αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο ανάλογα την ψύξη σε 1-2 ώρες θα είναι έτοιμο και δροσερό προς κατανάλωση.
Αν σας ενδιαφέρει, να μάθετε περισσότερα για μια χορτοφαγική διατροφή μέσω σεμιναρίων, μπορείτε να ανατρέξετε εδώ:
Για περισσότερα vegan σνακ, μπορείτε να δείτε το παρακάτω video μου στο κανάλι του διαιτολογικού μας γραφείου στο youtube, όπου μπορείτε να εγγραφείτε.