fbpx

Φέτα Αμυγδάλου

φέτα αμυγδάλου

Φέτα Αμυγδάλου

Η φέτα αμυγδάλου αποτελεί μια φυτική παραλλαγή της κλασικής φέτας, εξίσου θρεπτική, απαλλαγμένη από κορεσμένα λιπαρά.

Υλικά:

  • 150γρ ωμά αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • 220γρ. ζεστό νερό
  • 170γρ. κρύο νερό
  • 2 κ.σ. (10γρ.) χυμό λεμονιού
  • 3κ.σ. (45γρ.) κορν φλάουρ
  • 1/2 (6γρ.) κ.γλ αλάτι
  • 2κ.γλ. (30γρ) ελαιόλαδο
  • 3 κ.γλ. διατροφική μαγιά

Περιγραφή:

-Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα από βραδύς (πάνω από 9 ώρες) (ή τα  βράζουμε για 7 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν και να βγαίνει ή φλούδα τους). Τα ζεσταίνουμε για λιγότερο από λεπτό σε ένα κατσαρολάκι για να φουσκώσει η φλούδα τους.

-Τα ξεφλουδίζουμε και τα βάζουμε στον πλυκόφτη.

-Προσθέτουμε το ζεστό νερό και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία πάστα.

-Έπειτα διαλύουμε το νισεστέ σε κρύο νερό και το προσθέτουμε μαζί με την πάστα αμυγδάλου σε ένα κατσαρολάκι.

-Αν σας αρέσει το σκόρδο και άλλα μπαχαρικά μπορείτε όπως θυμάρι, δενδρολίβανο, πιπέρι μπορείτε να τα προσθέσετε.

-Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και το νερό και ανακατεύουμε συνέχεια ώστε να μην κολλήσει .

-Βράζει για 10 λεπτά ή μέχρι να είναι πηχτό

-Το αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο ανάλογα την ψύξη σε 1-2 ώρες θα είναι έτοιμο και δροσερό προς κατανάλωση.

Αν σας ενδιαφέρει, να μάθετε περισσότερα για μια χορτοφαγική διατροφή μέσω σεμιναρίων, μπορείτε να ανατρέξετε εδώ:

Όλα μαζί στο σκεύος…
Αρχίζει και πήζει…
Έχει γίνει…
Έτοιμη για το ψυγείο…
Καλή μας όρεξη…

Για περισσότερα vegan σνακ, μπορείτε να δείτε το παρακάτω video μου στο κανάλι του διαιτολογικού μας γραφείου στο youtube, όπου μπορείτε να εγγραφείτε.

Διαιτολόγος Θεσσαλονίκη