Φέτα Αμυγδάλου
Η φέτα αμυγδάλου αποτελεί μια φυτική παραλλαγή της κλασικής φέτας, εξίσου θρεπτική, απαλλαγμένη από κορεσμένα λιπαρά.
Υλικά:
- 150γρ ωμά αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
- 220γρ. ζεστό νερό
- 170γρ. κρύο νερό
- 2 κ.σ. (10γρ.) χυμό λεμονιού
- 3κ.σ. (45γρ.) κορν φλάουρ
- 1/2 (6γρ.) κ.γλ αλάτι
- 2κ.γλ. (30γρ) ελαιόλαδο
- 3 κ.γλ. διατροφική μαγιά
Περιγραφή:
-Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα από βραδύς (πάνω από 9 ώρες) (ή τα βράζουμε για 7 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν και να βγαίνει ή φλούδα τους). Τα ζεσταίνουμε για λιγότερο από λεπτό σε ένα κατσαρολάκι για να φουσκώσει η φλούδα τους.
-Τα ξεφλουδίζουμε και τα βάζουμε στον πλυκόφτη.
-Προσθέτουμε το ζεστό νερό και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία πάστα.
-Έπειτα διαλύουμε το νισεστέ σε κρύο νερό και το προσθέτουμε μαζί με την πάστα αμυγδάλου σε ένα κατσαρολάκι.
-Αν σας αρέσει το σκόρδο και άλλα μπαχαρικά μπορείτε όπως θυμάρι, δενδρολίβανο, πιπέρι μπορείτε να τα προσθέσετε.
-Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και το νερό και ανακατεύουμε συνέχεια ώστε να μην κολλήσει .
-Βράζει για 10 λεπτά ή μέχρι να είναι πηχτό
-Το αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο ανάλογα την ψύξη σε 1-2 ώρες θα είναι έτοιμο και δροσερό προς κατανάλωση.
Αν σας ενδιαφέρει, να μάθετε περισσότερα για μια χορτοφαγική διατροφή μέσω σεμιναρίων, μπορείτε να ανατρέξετε εδώ:
Για περισσότερα vegan σνακ, μπορείτε να δείτε το παρακάτω video μου στο κανάλι του διαιτολογικού μας γραφείου στο youtube, όπου μπορείτε να εγγραφείτε.