Σέσκουλα με ρύζι
Ο συνδυασμός αυτός του ρυζιού με τα σέσκουλα, αποτελεί μια εξαιρετικά θρεπτική συνταγή, όπου το βασικό συστατικό, τα σέσκουλα, προσδίδουν σημαντική διατροφική αξία. Είναι πλούσια σε ασβέστιο, βιταμίνη C, β-καροτένιο και φυλλικό οξύ.
Υλικά:
- Αριθμός μερίδων: 6 μερίδες (1 μερίδα περίπου στα 250γρ)
- Σέσκουλα 1kg
- Σπανάκι 450gr
- Κρεμμύδι μικρό (50γρ) (Προαιρετικό)
- Ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη (100γρ.)
- Μανιτάρια ψιλοκομμένα (100γρ.)
- Ρύζι (1 φλ. = 240γρ.)
- Αλάτι (1,5κ.γλ.=7,5γρ)
- Κουρκουμάς ή χρυσόριζα (0,5 κ.γλ.= 3γρ)
- Ελαιόλαδο (4 κ.σ =60γρ)
- Νερό (2 φλιτζάνια-480γρ., ανάλογα με το πόσο υδαρές το θέλουμε)
- Φρέσκο χυμό από ένα λεμόνι (προαιρετικό)
Περιγραφή:
-Αφού τα πλύνουμε καλά τα λαχανικά μας, τα στραγγίζουμε.
-Ανάβουμε το μάτι και τα τσιγαρίζουμε, το κρεμμύδι είναι προαιρετικό, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να πέσουν προσθέτουμε ελάχιστο νερό γιατί βγάζουν και αυτά καθώς τσιγαρίζονται.
-Μετά προσθέτουμε την ντομάτα τα μανιτάρια το αλάτι, τον κουρκουμά, το ρύζι, το νερό ανάλογα με το πόσο σφικτό το θέλουμε. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και διάφορα μπαχαρικά όπως θυμάρι. Ανάλογα με το πόσο μαλακό θέλουμε το ρύζι το βράζουμε 10-15 λεπτά.
-Προσθέτουμε το ελαιόλαδο ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.
-Το αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένο με μία πετσετούλα για να τραβήξει τα υγρά του. Προσέχουμε να υπάρχουν λίγα υγρά γιατί καθώς κρυώνει ρουφάει κάποια από αυτά. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και το λεμόνι!
Εάν σας ενδιαφέρει να εντάξετε στην διατροφή σας υγιεινές τροφές όπως τα σέσκουλα και ταυτόχρονα κάνετε προσπάθεια για να χάσετε σωματικό βάρος σε συνδυασμό με λιπώδες ιστό, μπορείτε να δείτε εδώ: