Κρέπες Vegan
Στο σπίτι πολύ συχνά φτιάχνουμε vegan κρέπες. Tις γεμίζουμε με υλικά της αρεσκείας μας και ακόμη πιο συχνά τις προτείνουμε σε φίλους όταν μας ζητάνε ιδέες για ένα μικρό σνακ. Η ανάγκη ξεκίνησε γιατί στα μαγαζιά που παρασκευάζουν κρέπες, δύσκολα βρίσκεις ζύμη κρέπας vegan αλλά και υλικά vegan για την γέμιση. Έτσι για να γευόμαστε τις αγαπημένες μας κρέπες, έπρεπε να τις παρασκευάσουμε στην δικά μας κουζίνα και να πειραματιστούμε.
Αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε 5 διαφορετικές εκδοχές με διάφορους συνδυασμούς υλικών. Μπορείτε και εσείς ανάλογα με την όρεξη και την φαντασία σας, να πειραματιστείτε στις δικές σας ιδέες. Αποτελούν πρακτικές και υγιεινές λύσεις για κολατσιό, στην δουλειά ή στο σχολείο, γνωρίζοντας κάθε φορά τα υλικά που είναι παρασκευασμένες! Οι μικροί μας φίλοι αγαπούν ιδιαίτερα τις κρέπες και με αυτήν την συνταγή της ζύμης, μπορείτε να τους ευχαριστήσετε ιδιαίτερα.
Διατροφική Ανάλυση ανά κρέπα (100γρ.)
Η διατροφική ανάλυση της συνταγής, πραγματοποιήθηκε με το διαιτολογικό λογισμικό evexis
Εκδοχές γέμισης κρέπας
Κρέπα καρπών: Την πρώτη κρέπα την γεμίσαμε με φυστικοβούτυρο, καρύδια, φουντούκια, σταφίδες και λίγο χαρουπόμελο.
Κρέπα φάβας-κινόας: Στην δεύτερη κρέπα εισάγαμε φάβα, κινόα, μαρούλι, λιναρόσπορο και λίγη ντομάτα.
Κρέπας μανιταριών: Την τρίτη κρέπα την παρασκευάσαμε με μανιτάρια, πιπεριά και νηστίσιμο κασέρι.
Κρέπα φακής: Περιέχει μπιφτέκι φακής, πατάτες, πιπεριά, μαρούλι και ντομάτα.
Κρέπα σοκολάτας-μπανάνας: Η γέμιση περιέχει σοκολάτα με 70% κακάο και μπανάνα.
Υλικά ζύμης κρέπας για 4 κρέπες
Αλεύρι (200 γρ.)
Γάλα φυτικό (290 ml)
Μπέικιν πάουντερ (1 κ.γλ.)
Νέκταρ αγαύης (1.5 κ.σ.)
Αλάτι (1/2 κ.γλ.)
Περιγραφή παρασκευής ζύμης κρέπας
– Αφού εισάγουμε τα υλικά όλα μαζί, τα ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ.
– Τοποθετούμε το αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει και με το πινέλο απλώνουμε ελάχιστο λάδι.
– Με μια κουτάλα, ρίχνουμε μια κουτάλα μίγματος κρέπας στο τηγάνι και το γυρίζουμε για να απλωθεί.
– Την γυρίζουμε την κρέπα μόνο αφού στεγνώσει και αλλάξει ελαφρώς χρώμα.
Tips:
Για γλυκές κρέπες μπορούμε να προσθέσουμε λίγη κανέλα στο μείγμα εφόσον ταιριάζει γευστικά με το περιεχόμενο.
Για αλμυρή κρέπα μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ρίγανη στο μείγμα.
Για περισσότερα vegan σνακ, μπορείτε να δείτε το παρακάτω video μου στο κανάλι μας στο youtube: